Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας 2015: μια εμπειρία για μαθητές Δημοτικού στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015 από τις 2 το μεσημέρι έως τις 8 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχή χρονιά η εκδήλωση «Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας 2015» στο Κτίριο Επιστημών στην Πολυτεχνειούπολη Κουνουπιδιανών, η οποία απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξωστρεφή δραστηριότητα του Πολυτεχνείου Κρήτης, κατά τη διάρκεια της οποίας τα παιδιά με την επίβλεψη έμπειρων συνεργατών και εθελοντών φοιτητών, θα εκτελέσουν πληθώρα πειραμάτων με εντυπωσιακά ή ακόμα και “μαγικά” αποτελέσματα, προκειμένου να κατανοήσουν βασικές αρχές Φυσικών Επιστημών. Παράλληλα θα μπορούν να παρακολουθήσουν επιδείξεις τεχνολογικών εφαρμογών με χρήση ερευνητικών προτύπων και εργαλείων του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Όπως και τις προηγούμενες χρονιές θα λειτουργήσει παράλληλα και η έκθεση “Junior Επιστήμονες 2015” με ομαδικές εργασίες από μαθητές Δημοτικών Σχολείων του νομού μας, που θα έχουν ως θέμα τις φυσικές επιστήμες και τη μηχανική.

Η προστιθέμενη αξία και εκπαιδευτική συμβολή της εκδήλωσης αυτής είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού πρόκειται για μια διαδραστική εκπαιδευτική εμπειρία με γνώμονα το σεβασμό για τις φυσικές επιστήμες και τη μηχανική, αλλά κυρίως την αγάπη μας για τα παιδιά. Οι διαδραστικές δραστηριότητες που θα υλοποιηθούν θα υπηρετούν μια εποικοδομητική διδακτική προσέγγιση με στόχο την “ανακάλυψη” και “κατασκευή” νέας γνώσης, αλλά και την καλλιέργεια ερευνητικής διάθεσης και στάσης.

Πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση

Σας παρακαλούμε για την ενημέρωση όλων των μαθητών και των γονέων και κηδεμόνων τους, καθώς επίσης και για την ανάρτηση της συνημμένης αφίσας στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου σας.

Σας ευχαριστούμε και σας προσκαλούμε να ζήσετε μαζί μας μια Ημέρα Επιστήμης & Τεχνολογίας στο Πολυτεχνείο Κρήτης!
                                                                               
Ζίνα Τζομπανάκη
Προϊσταμένη Γραφείου Πρύτανη
& Τμ. Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Πολυτεχνειούπολη, 73100, Χανιά
τηλ. 28210 37005, fax 28210 37083

Δεν υπάρχουν σχόλια: