Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

11o ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ 2014

ΕΝΩΣΗ  ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ  ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΚΡΗΤΗΣ

                                            11ο ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ (2014)

1.ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης (ΕΣΣΚ) προκηρύσσει το Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα σκακιού Δυτικής Κρήτης 2014, το οποίο αποτελεί προκριματική φάση για το 11ο Παγκρήτιο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα (2014). 

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενέταξε το σκάκι στα αθλήματα που καλλιεργούνται στο πλαίσιο του σχολικού αθλητισμού (αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ) στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας (επιστολή Υ.ΠΑΙ.Θ. αριθ.πρωτ. 132785/Α/Γ4, 19-9-2013)
2.ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ:Τους αγώνες διοργανώνει η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων, σε συνεργασία με το Δήμο Πλατανιά και την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων της Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και των κατά τόπους Γραφείων Φυσικής Αγωγής και τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θιας Εκπαίδευσης των Νομών Χανίων και Ρεθύμνου.

3.ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ:  Οι αγώνες θα γίνουν τοΣάββατο 8 και την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014 στο ξενοδοχείο CretaParadise στον Πλατανιά του Νομού Χανίων.

4.ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Έχουν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, των  Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, Δημοσίων και ιδιωτικών των Νομών Χανίων και Ρεθύμνης. 

5.ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Πέμπτη 06 Μαρτίου 2014.
Οι δηλώσεις συμμετοχής των μαθητών,-τριών μπορούν να είναι και μεμονωμένες αλλά για εξυπηρέτηση ευκολότερης καταγραφής των συμμετεχόντων μπορούν να δηλωθούν και από το Σχολείο τους με σχετικό έγγραφο για συνολική συμμετοχή των μαθητών του Σχολείου, στο φαξ (28210-55088).
Όλοι οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν την τελική επιβεβαίωση της συμμετοχής τους την ημέρα των αγώνων με φυσική παρουσία στο χώρο των αγώνων το Σάββατο 08 Μαρτίου 2014 (13:00 - 14:00). Μαθητής που δεν κάνει τελική επιβεβαίωση δεν μπαίνει στην κλήρωση του 1ου γύρου.

6.ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:  Οι αγωνιζόμενοι θα χωριστούν σε 11 ομίλους, ανά τάξη. Αν σε μία κατηγορία είναι λιγότεροι από οχτώ τότε θα παίξουν με σύστημα πουλ. Αν είναι 9 έως 12 θα αγωνιστούν με ελβετικό σύστημα 5 γύρων, ενώ αν είναι 13 και άνω τότε θα αγωνιστούν με ελβετικό σύστημα 7 γύρων. 
Οι αγώνες θα γίνουν στις εξής 11 κατηγορίες:
1
Μαθητές-μαθήτριες
Νηπιαγωγείων
2
Μαθητές-Μαθήτριες
Α΄ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
3
Μαθητές-Μαθήτριες
Β΄ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
4
Μαθητές-Μαθήτριες
Γ΄ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
5
Μαθητές-Μαθήτριες
Δ΄ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
6
Μαθητές-Μαθήτριες
Ε΄ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
7
Μαθητές-Μαθήτριες
ΣΤ΄ Τάξης Δημοτικών Σχολείων
8
Μαθητές-Μαθήτριες
Α΄ Γυμνασίου
9
Μαθητές-Μαθήτριες
Β΄ Γυμνασίου
10
Μαθητές-Μαθήτριες
Γ΄ Γυμνασίου
11
Μαθητές-Μαθήτριες
Λυκείου

7.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:

Σάββατο
8 Μαρτίου
’φιξη μαθητών-τελική επιβεβαίωση συμμετοχών
13:30
Σάββατο
8 Μαρτίου
Τελετή Έναρξης
14:45
Σάββατο
8 Μαρτίου
1ος - 4ος γύρος
15:00
Κυριακή
9 Μαρτίου
5ος - 7ος γύρος
10:00
Κυριακή
9 Μαρτίου
Τελετή Λήξης-Απονομές επάθλων
14:00
8.ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ:  Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης για κάθε αθλητή, 15 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο αθλητής, παίρνει ακόμη δέκα δευτερόλεπτα (10΄΄) χρόνου σκέψης. 

9.ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Οι διαιτητές των Αγώνων θα οριστούν από την ΤΕΔ Κρήτης.

10.ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν τα εξής:.
    
Για ελβετικό σύστημα
(α). Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισοβάθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
(β).Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων). 
(γ). Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα). 
(δ). ’θροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της). 
(ε). Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).

Για κυκλικό σύστημα (round robin)

(α). Το σύστημα Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
(β). Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).
(γ). Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων. 

11. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ 
Υποβάλλονται έως και 15 λεπτά μετά τη λήξη της υπόψη παρτίδας. Υπεύθυνη για την εκδίκαση της ένστασης είναι η Επιτροπή Ενστάσεων των αγώνων που θα ορίσει το Δ.Σ. της ΕΣΟ.
Το παράβολο ορίζεται στα 90 € και μπορεί να κατατεθεί στο διευθυντή ή στον επικεφαλής διαιτητή των αγώνων.

12.ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ: Οι θέσεις πρόκρισης των μαθητών και μαθητριών για τους Παγκρήτιους Ατομικούς Σχολικούς Αγώνες, είναι από κάθε τάξη Δημοτικών και Γυμνασίων οι δώδεκα παίκτες με απαραίτητη τη συμμετοχή στην δωδεκάδα τριών κοριτσιών. Αν δεν υπάρχουν στην κατηγορία τρία κορίτσια αναπληρώνονται από αγόρια. Οι συμμετέχοντες στην  κατηγορία Λυκείων και Νηπίων αποκτούν αυτόματα δικαίωμα συμμετοχής στους Παγκρήτιους Ατομικούς Σχολικούς Αγώνες.
Οι Παγκρήτιοι Σχολικοί Αγώνες θα διεξαχθούν στις 22 και 23 Μαρτίου 2014 στο Ηράκλειο.

13. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΚΡΙΜΕΝΩΝ: Για να αποφευχθούν ελλείψεις συμμετοχών στους Παγκρήτιους Σχολικούς οι προκριθέντες ανά τάξη και επιπλέον 2 αγόρια και 1 κορίτσι επιλαχόντες θα πρέπει να δηλώσουν σε σχετική κατάσταση, μετά τη λήξη των αγώνων την αρχική πρόθεση τους να συμμετέχουν  στους Παγκρήτιους Σχολικούς. Η κατάσταση αυτή θα προκύψει από την τελική βαθμολογική σειρά του Σχολικού Δυτικής Κρήτης. Οι επιλαχόντες θα δηλώνουν και δικό τους τηλέφωνο, σταθερό και κινητό, για να ειδοποιηθούν, σε περίπτωση που κάποιος μαθητής, -ήτρια από τους προκριμένους, δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί.     

14.ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:  Όλοι οι μαθητές που θα αγωνιστούν θα πάρουν αναμνηστικά διπλώματα. Κύπελλα θα πάρουν ο 1ος νικητής και η 1η νικήτρια  κάθε κατηγορίας. Μετάλλια θα δοθούν στους 2ους και 3ους νικητές κάθε κατηγορίας και 2ες και 3ες νικήτριες κάθε κατηγορίας. Επίσης θα υπάρχει ειδική βράβευση για τους πρώτους νικητές του Δήμου Πλατανιά.

15.ΔΙΑΜΟΝΗ: 
Η διαμονή, για τους εκτός Χανίων και όσους άλλους επιθυμούν, θα γίνει στο ξενοδοχείο των Αγώνων Creta Paradise στον Πλατανιά του Νομού Χανίων. Η τιμή διανυκτέρευσης με πρωινό  είναι 25 ευρώ κατ΄ άτομο για διαμονή σε 2κλινο  δωμάτιο, με πρωινό. Τα παιδιά σε 3κλινο δωμάτιο ή τετράκλινο είναι δωρεάν.
Οι διοργανωτές θα ναυλώσουν πούλμαν το οποίο θα αναχωρήσει από το Lindl του Ρεθύμνου το Σάββατο 08 Μαρτίου στις 12:00. Απαραίτητη προϋπόθεση η συμμετοχή 25 ατόμων. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου.
Όσοι ενδιαφέρονται να διανυκτερεύσουν στο ξενοδοχείο πρέπει να ενημερώσουν, μέχρι την Τετάρτη 05 Μαρτίου 2014, με φαξ (28210-55088), υπόψη κ.Παπαδημητράκη Γιάννη ή στα τηλέφωνα 2821055088 (Τηλ. Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων), 6977545304(Κουκουράκη Βέτα) και 6972704324 (Πετράκης Σήφης) και με την ταυτόχρονη κατάθεση του αντίστοιχου ποσού στον λογαριασμό του Creta Paradise

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι διοργανωτές ενημερώνουν τους γονείς ότι δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για την επιτήρηση των αγωνιζομένων μαθητών και μαθητριών εκτός του χώρου αγώνων.
                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                 Καλογερής Μιχάλης                                                    Βουλγαρίδης Μηνάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: